Sunday, June 27, 2010

Perang SyaMiSya

                                           Page 1                                                      Page 2
                                                               Klik Imej utk Lihat Besar

Aku buat komik ni time frm 6. Satu hari tu cikgu majalah sekolah ni tanya kat aku, 
"Nizar, tahun ni kamu tak mau buat komik ka."
"Eh, saya buat la cikgu, nnt saya hantarkan," aku jawab.

Aku pun hantar komik yg aku buat tu, tajuknya Couple Islamic. Sbnrnya komik tu redraw ja, aku buat kalut2. Tak sempat cari idea.

Pastu bila hantar, cikgu kata, "satu je, buat la lebih sikit, dua tiga helai lg ka..."

Aku tak membantah, terus kata "okey." 

"Lagi dua minggu kamu hantar ye." Cikgu kata lg..

Aku senyum ja.. Hm hmm. . .

Balik rumah ja aku terus cari idea. Aku buka tv, ada tayang drama latin LaLoLa .
Aku pun pikir, camna nk tweak nama LaLoLa tu supaya jadi ikut style aku.. Aku pun mula senaraikan dlm kepala otak aku, nama tu mestilah gabung nama laki dan pmpuan serta sedap didengar kalau sebut dr depan ke tengah & dr tengah ke belakang.. 

Pikir punya pikir, tak dpt jugak. Pastu aku teringat kawan aku time tadika dulu, nama dia Syamil. Dia rajin muntah2 sbb suka makan meggi waktu pagi. Hoho.. 

Aku cuba tweak-kan:   Syamil = Syami = Misya = Sya Mi Sya =SyaMisya

Wahhh! SyaMisya.. Tapi nk buat cerita pasal apa?
Kapel kah?
Adik beradik kembarkah?
Kawan baik yg bercintakah?

Akhirnya aku terlintas jugak, kalau majalah sekolah ni, seelokkan karya berbentuk komik mstilah berpengajaran.  So, aku buat cerita perang. Bukan kisah askar, tapi maksud perang tu aku cuba singkap scr tersirat. 

Hahah! Kalau korang nk tau kisah Perang SyaMisya ni. Baca la komik kat atas tu.
Di sini aku ada tulis diskripsi pasal komik aku tu. Klik Sini >>> PERANG!




2 comments:

  1. SUKA KOMIK KER..AKU PON SUKA HE HE

    ReplyDelete
  2. @INDRA QIRANAAku suka buat komik, tapi malas lukis bnyk2.. haha! PELIK!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...