Tuesday, June 29, 2010

Ilustrasi Anime Muslimah 6


Ilustrasi ni baru siap kelmarin, tp hari ni br post sbg entri blog aku. Haha,,, aku mmg malas nk buat posting, knp ha? Cuma aku yg mmpu jawap. Huh!

Spt besa, benda ni aku buat pakai P.shop la. Lukis pulak guna cara manual, atas ketas A4, pastu scan masuk dlm P.shop CS4. Kaler2 edit semua dlm tu.

Sbnrnya aku cuba prektikkan teknik baru utk create background ilustrasi ni. Cahaya2 ala keimanan tinggi tu la yg barunya. Cara nk buat susah la sikit bg yg baru nk belajar mcm aku ni.

Bagaimana caranya? Aku duplicatekan layer background tu> blending mode set sbg screen > 

Filter-Radial blur, Zoom 100 . Itu je la.. Yg lain2 tu, aku adjust apa yg patut ikut view aku. Haha. . .

3 comments:

  1. Assalamyu'alaikum. Salam kenal. Wah gambarnya bagus... ^^

    ReplyDelete
  2. bleh k nk share gamba ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je...share lah.. untuk semua.. :-)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...