Tuesday, June 29, 2010

Design Header House of Art Lover



Dah lama aku design Header blog ni, kepunyaan member aku. Tp br hr ni aku nk show sbg entri. 
Hahah,,, aku yg pemalas. Member aku nama dia Wan Chik. Dia ni mmg minat gila ngan seni teater, dan merupakan penggiat seni teater kat Penang. 

Aku pun minat gak ngan teater ni. Kat skolah aku dulu takdak benda2 mcm ni. Maklumlah, skolah kat skolah aliran sains, kalau nak minat seni kat skolah sains, alamatnya mcm titis cat putih ke kain hitam la. Tak sesuai langsung, beza sgt kalau nk masukkan pun. So, kat universiti la aku nk mulakan apa2 pun.

Blog member aku ni dia namakan sbg House of Art Lover
Sangat mmpunyai makud bg nama blog dia tu. House= Merupakan tempat dia meluahkan kisah2 penglibatannya dlm seni teater ni. Art Lover= Merujuk kpd pencinta2 seni, tdk kiralah jenis seni apa pun. So, design bg header blog dia ni kenalah aku sesuaikan dgn apa yg nak dia sampaikan, iaitu lbh kepada klasikal dan mengikut budaya tempatan kita. 

Gambar rumah tu sbnrnya rumah minang, dua orng penari tu pulak penari makyung. Topeng2 tu merupakan topeng2 yg sering diguna dlm persembahan teater. Aku nmpak jelas sgt nilai estetik kat seni2 persembahan tu. So, sbb tu la aku guna kat header blog dia. 

Hahha,, thats all frm me.
~SEKIAN~

2 comments:

  1. lawa tu... ^_^
    semat la gak ....

    ReplyDelete
  2. @ProPiToYe ke.. thanx.. aku br sj belajar buat header2 ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...